Information

Jordbærkage med friske jordbær

Tilføjet den Thursday, June 26th, 2008 at 6:08 pm

Lækker jordbærkage, som du aldrig har smagt den før. Jordbærkage med friske jordbær er en luftig og frisk dessert, som passer perfekt til enhver festlig lejlighed!

Det skal du bruge:
Kagebund:
5 æg
200 g florsukker
100 g hvedemel
125 g kartoffelmel
3/4 spiseskefuld bagepulver

Jordbærcreme:
500 g Karolines Køkken kvark 1%
200 g jordbær flødeost
50 g florsukker
Friske jordbær i små stykker

Glasur:
200 g florsukker
3 spiseskefulde vand

Sådan gør du:
For at lave kagebunden skal du dele æggene og pisk hviderne stive. Pisk florsukkeret i hviderne og pisk dem luftige. Vend forsigtigt æggeblommerne i, skiftes med hvedemel og kartoffelmel blandet med
bagepulver (sigt eventuelt melet i dejen. Folk et stykke bagepapir til en form (ca. 30 x 40 cm) og pensl den med smeltet smør. Bred dejen ud i bagepapirformen og sørg for at dejen er jævnt fordelt. Bag kagebunden i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. Lad den køle af og dæk den over med et viskestykke. Når kagebunden er kølet af, træk forsigtigt bagepapiret af og læg kagebunden på et stort stykke rent bagepapir.

Jordbærcremen laves ved at rører kvark og flødeost sammen med florsukker. Husk at cremen ikke må blive for tynd.

Del kagebunden i 2 lige store firkanter. Læg bundene sammen med kvarkcremen og friske jordbær stykker. Rør florsukker sammen med vand. Smær kagens overflade med glasur og lad den stivne. Bundene kan eventuelt vædes med jordbærsaft før sammenlægning af kagen.

Se vores andre lækre desserter.


Sig din mening!

By Spiced2.com