Information

Andebryst med rødbedesalat og skimmelost

Tilføjet den Saturday, January 24th, 2009 at 12:38 am

And er heldigvis ikke kun til jule og mortensaften. Her er en ret der kan laves hele året rundt, men er rigtig god hvis romantikken skal frem og der skal hygges. Er ret nem at lave. Hvis det er muligt, køb andebrystene friske hos en slagter.

Det skal du bruge:
2 stykker andebryst
groft salt
5 skrællede rødbeder
100 gram jumbo rosiner
1 liter vand
1 spiseskefulde blommeeddike
100 gram feldsalat
75 gram blåskimmelost

Sådan gør du:

Skyl andebrystet for eventuelt rester af fjer. Fjern skindet af de 2 stykker andebryst, men smid ikke skindet ud. Drys kødet ind i lidt groft salt på begge sider og lad kødet trække i køleskabet, i ca. 15 minutter. Imens det trækker i køleskabet skal du skærer skindene i ca. ½ cm tynde strimler. Rist dem i en sauterpande ved rimelig varme i ca. 2 minutter. Skru ned til jævn varme til de er sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle og drys dem med lidt groft salt. Gem andefedtet i panden! Når kødet har trukket længe nok, tag det ud og dup det til det er tørt. Varm fedtet i panden op igen og brun andestykkerne på hver side, med ca. 1 minut. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 minutter. Husk at vende dem af og til. Lad kødet hvile, tildækket, i ca. 10 minutter. Snit rødbederne i “stænger”. Læg dem i en skål med rosiner og hæld 1 liter kogende vand over dem. Lad blandingen stå i ca. 2 minutter og held derefter vandet fra og vend eddiken sammen med blandingen. Skær andebrysterne i tynde skiver og læg det på et fad. Anret rødbede blandningen på et fadet.
Skyld feldsalaten og fordel den omkring rødbederne og rosinerne. Skær osten i små tern og fordel det på anretningen. Læg de stegte andeskindsstrimler oven på og server imens det hele stadig er varmt.

Serveres med landbrød.


Sig din mening!

By Spiced2.com